חימום תת רצפתי גז

חימום תת רצפתי הוא פתרון חימום חדשני וחסכוני באנרגיה אשר צבר פופולריות משמעותית בשנים האחרונות. ניתן למצוא חימום רצפתי מכמה סוגים שונים, כמו מערכות הפועלות על מים או חשמל, ואחת האפשרויות הקיימות בתחום הינה מערכות חימום תת רצפתי אשר מופעלת באמצעות גז.

אם אתם חושבים לבצע התקנה של מערכת חימום תת רצפתית על גז, המאמר הזה נכתב במיוחד עבורכם. במאמר זה נעמיק בהיבטים הטכניים, היתרונות, החסרונות והתובנות המקצועיות הקשורות לחימום תת רצפתי בגז ותוכלו לקבל בו מידע בעל ערך רב שיעזור לכם לקבל החלטה חכמה ונכונה.

מערכת חימום תת רצפתית היא מערכת המאפשרת לבצע חימום של חללים פנימיים על ידי פיזור חום שווה על פני הרצפה. טכנולוגיה זו מבטלת את הצורך ברדיאטורי, מזגנים או אמצעי חימום דומים, ומספקת פתרון חימום נוח ויעיל יותר אשר מספק חום אחיד לכל החלל.

כפי שהזכרנו מעלה, היום ניתן למצוא מערכות חימום תת רצפתי במים או חשמל, אך אחת המערכות אשר צוברת פופולאריות גבוהה יותר לאחרונה היא הסקה תת רצפתית הפועלת דווקא באמצעות גז.

מערכות חימום תת רצפתיות המופעלות על ידי גז משתמשות בבלוני גז לחימום מים, אשר לאחר מכן מועברים דרך רשת צינורות המותקנת מתחת לרצפה. הרצפה המחוממת פועלת כמשטח חימום גדול אשר משחרר חום באופן שווה אל החלל כך שגם הרצפה מתחממת, וגם כל האוויר מעלה, שכן חום מטבעו עולה תמיד מעלה.

ממה מורכבת מערכת חימום תת רצפתית על גז?

חימום תת רצפתי גז

מערכת חימום תת רצפתית אשר פועלת באמצעות גז מורכבת מכמה רכיבים:

  1. לב המערכת, דוד הגז, אחראי על חימום המים המשמשים במערכת החימום התת רצפתית, כאשר במערכות המודרניות גם ניתן למצוא בקרת טמפרטורה מדויקת אשר הופכת את כל המערכת להרבה יותר יעילה.
  2. סעפת: הסעפת משמשת כמרכז הפצה מרכזי למים המחוממים. היא מחברת את הדוד לצינורות החימום התת רצפתיים ושולטת על זרימת המים והטמפרטורה.
  3. צינורות: צינורות עמידים ואיכותיים העשויים מפוליאתילן או פוליבוטילן משמשים להזרמת המים המחוממים מתחת לרצפה. את הצינורות הללו מתקינים מתחת לריצוף ולכן התקנה של מערכת חימום תת רצפתית במבנה קיים אפשרית רק כאשר מבצעים שיפוץ מסיבי הכולל החלפה של הריצוף.
  4. רכיבי בקרה: רכיבים כמו תרמוסטטים, טיימרים ומערכות בקרה חכמות המאפשרות ויסות מדויק של הטמפרטורה ואפילו כיוון מראש של לוחות זמנים לחימום.

חימום תת רצפתי גז: יתרונות וחסרונות

כמו לכל דבר, גם למערכות חימום תת רצפתי יתרונות וחסרונות:

היתרונות של חימום תת רצפתי בגז:

  1. יעילות אנרגטית: מערכות חימום תת רצפתי המופעלות על ידי גז יכולות להיות חסכוניות מאוד באנרגיה, במיוחד אם מבצעים השוואה למערכות חימום המופעלות על ידי חשמל. כמו כן, פיזור החום האחיד על פני הרצפה מפחית את איבוד החום, וכתוצאה מכך נוצר חיסכון נוסף באנרגיה.
  2. חימום נוח: חימום תת רצפתי נותן חום איכותי, המחמם חפצים ומשטחים בחדר, ומעניק טמפרטורה נוחה ואחידה בכל החלל, בניגוד למערכות חימום אחרות כמו רדיאטורים או מזגנים אשר יוצרים לעיתים נקודות בחדר בהן החום חזק או חלש יותר.
  3. חסכון במקום: עם חימום תת רצפתי, אין צורך ברדיאטורים מגושמים או מזגנים שתופסים מקום על הקיר, כאשר חוסכים שטח יקר ויכולים ליצור עיצוב מרשים ונקי יותר של החלל.
  4. חימום איכותי יותר: בניגוד למערכות המזרימות אוויר חם לחלל, כמו מזגנים, חימום תת רצפתי אינו מזרים אוויר, ומפחית את התפשטות האבק, האלרגנים והמזהמים, מה שיוצר חימום איכותי יותר וכזה שלא יוצר תחושת יובש המוכרת לכולם מחום המזגנים.

חסרונות של חימום תת רצפתי בגז:

  1. מורכבות ההתקנה: התקנת מערכת חימום תת רצפתי המופעלת על ידי גז יכולה להיות מורכבת יותר בהשוואה למערכת חימום תת רצפתי חשמלי, שכן היא דורשת אספקת גז, דוד גז ושילוב קפדני עם תשתית החימום הקיימת.
  2. עלות ראשונית: למערכות חימום תת רצפתי המונעות בגז יש בדרך כלל עלות ראשונית גבוהה יותר בשל דרישות ההתקנה של מערכת הגז. יחד עם זאת, החיסכון באנרגיה לטווח ארוך הופך את ההשקעה הזו למשתלמת יותר.
  3. זמן חימום: למערכות חימום תת רצפתי, כולל גז, יש זמן חימום ארוך יותר בהשוואה למערכות חימום מסורתיות שכן לוקח זמן עד שהרצפה מגיעה לטמפרטורה הרצויה, במיוחד בחללים גדולים, אך בשל העלויות הנמוכות, לעיתים משתלם להשאיר את המערכת דלוקה באופן קבוע וכך לשמור על בית חם ונעים כל הזמן.

מה אומרים הלקוחות?

אם תחפשו עבור חימום תת רצפתי חוות דעת תוכלו למצוא הרבה מאוד לקוחות מרוצים אשר המערכת הזו שינתה להם את החיים והפכה את החורפים שלהם להרבה יותר נעימים!

קליק לייעוץ מקצועי! לייעוץ אישי בוואטסאפ דילוג לתוכן