חימום תת רצפתי יתרונות וחסרונות

אם בעבר המחשבה על חימום תת רצפתי היתה מבחינת רבים רק חלום רחוק, והיה מדובר במוצר יקר במיוחד שלא רבים יכלו להרשות לעצמם, היום מדובר במערכת נגישה יותר וכבר בבתים רבים ניתן למצוא התקנות של מערכת חימום תת רצפתי, במיוחד באיזורים הקרים יותר של ישראל כמו בצפון.

התקדמות הטכנולוגיה והפיתוחים החדשים של מערכות חימום תת רצפתיות הפכו את המערכות הללו לבחירה המועדפת על רבים אשר בונים בתים חדשים, כאשר הם מבינים כי העלויות הרבה יותר משתלמות והתועלות רבות ומשמעותיות.

אז מהם היתרונות של מערכת חימום תת רצפתית? והאם יש גם חסרונות? קראו את המאמר הבא ותמצאו את כל התשובות.

אילו סוגים של מערכות חימום תת רצפתי קיימות?

כיום ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של מערכות חימום תת רצפתי מים וחשמל, ובשנים האחרונות פותחה גם מערכת הפועלת על גז.

מערכות חשמליותמערכת חימום תת רצפתי חשמלי מסתמכת על רשת של חוטים או סלילים מתחת לרצפה שמתחממים באמצעות כוח חשמלי ומחממים את הרצפות.

מערכות מים – מערכת חימום תת רצפתי מים מורכבת מרשת של צינורות המקושרים לדוד ושואבים מים חמים אשר מחממים את הצינורות ובצורה הזו מחממות את הרצפות.

מערכות גז – מייצרות חום באמצעות מערכת גז עצמאית.

 

מה היתרונות של מערכת חימום תת רצפתית?

מערכת חימום תת רצפתי מעניקה כמה יתרונות חשובים מאוד:

  1. אחידות במערכות הללו ההפצה של החום היא אחידה יותר, לעומת מזגנים, רדיאטורים או כל אמצעי חימום אחר, והן מאפשרות לחמם את כל האוויר בבית ובחדר בצורה שווה ואחידה.
  2. נוחות – המערכת לא רק מחממת את האוויר, אלא גם את האלמנט הקר ביותר בבית – הרצפות. במיוחד עם ילדים קטנים בבית אשר נוטים להתהלך יחפים, מדובר ביתרון חשוב ומשמעותי מאוד בכל בית.
  3. בטיחות – המערכות הללו בטוחות מאוד לשימוש ומונעות שימוש ברדיאטורים או אמצעי חימום מסוכנים אשר יכולים לגרום לשריפות או כוויות, במיוחד כאשר ילדים קטנים בבית.
  4. קלות תפעול ותחזוקה – מערכת חימום תת רצפתית היא מערכת קלה מאוד להפעלה ותחזוקה כך שניתן ליהנות ממנה לאורך שנים רבות ללא בעיות או צורך בתחזוקה משמעותית ומורכבת.
  5. חסכון – במיוחד מערכות הפועלות על מים או גז, מעניקות חסכון משמעותי מאוד בעלויות החימום, במיוחד אם מדובר בבית גדול מאוד אשר נמצא באזור קר ובו פועלים אמצעי חימום באופן קבוע לאורך כל החורף.
  6. העלאת ערך הנכס – מכיוון שחימום תת רצפתי מבוקש מאוד היום, הנכס יהיה שווה הרבה יותר כאשר תרצו למכור אותו, מה שללא ספק יחזיר את ההשקעה שלכם בהתקנת המערכת.
  7. התקנה גמישה – ניתן לבצע התקנה בכל הבית או רק במקומות בהם המערכת נדרשת יותר (כמו מקלחות או חדרי שינה).

מה החסרונות של מערכת חימום תת רצפתית?

לצד כל היתרונות הבולטים והמשמעותיים של מערכות חימום תת רצפתי, יש גם כמה חסרונות שחשוב שתדעו עליהם:

  1. עלויות – עבור חימום תת רצפתי מחירים יכולים להיות גבוהים יחסית בהתקנה הראשונית של המערכת, במיוחד אם מדובר בהתקנה בבית קיים ולא תוך כדי בניה של בית חדש. יחד עם זאת, יש הבדלים משמעותיים במחירים בין מערכת אחת לאחרת ובין טכנולוגיה אחת לשניה וחשוב לבצע השוואת מחירים מושכלת מראש.
  2. מגבלות ריהוט – יכול להיות שרהיטים מסויימים לא תוכלו להניח ישירות על הרצפה (במיוחד פריטים כבדים מאוד או מוצרים מבדים אשר לא יכולים להתחמם והחימום יכול להרוס אותם כמו לגרום לכיווץ, שינוי של הצבע וכדומה).

איך לבחור את המערכת הנכונה?

כפי שכבר הבנתם מרשימת היתרונות והחסרונות, יש הבדלים משמעותיים בין מערכות החימום התת רצפתיות, והמחירים הם לא רק במחיר הראשוני, אלא גם באיכות החימום, התחזוקה, העלויות השוטפות, היכולות של המערכת, האם ניתן להתקין בבית קיים או רק בבניה חדשה ועוד.

לכן, אם אתם רוצים להיות בטוחים כי אתם בוחרים את המערכת הנכונה והמתאימה ביותר עבורכם, חשוב שתתייעצו עם אנשי מקצוע מומחים בתחום אשר יוכלו לבדוק בצורה הטובה ביותר את כל הפרטים ולהעניק לכם מידע אישי קונקרטי בהתבסס על הצרכים שלכם.

מערכות חימום תת-רצפתיות מציעות יתרונות רבים, חשוב לשקול גם אלטרנטיבות נוספות שיכולות לשמש כפתרונות חימום אפקטיביים ונוחים. אחת מהאלטרנטיבות הפופולריות ביותר לחימום הבית היא הקמין החשמלי, המשמש לא רק כמקור חימום אלא גם כפריט עיצובי שמוסיף חמימות ואווירה לחלל, הוספנו לכם קמין חשמלי מומלץ לצורך השוואה וקנייה במידת הצורך.

מערכת חימום תת רצפתי שתהיה הטובה ביותר עבורכם היא מערכת שמתאימה עבורכם באופן אישי הן מבחינת הגודל של הבית, מבחינת התקציב שלכם, מבחינת היכולות שלכם לאחזקה השוטפת של המערכת ועוד נתונים רבים ולכן חשוב לפנות אל איש מקצוע שיש לו מספיק ידע וניסיון בתחום ומכיר היטב את כל המערכות השונות וכך הוא יכול להמליץ לכם על מערכת החימום התת רצפתית הטובה ביותר לבית ולמשפחה שלכם!

קליק לייעוץ מקצועי! לייעוץ אישי בוואטסאפ דילוג לתוכן