שאלות ותשובות נפוצות

מהו אורך חיים של מערכת חימום תת רצפתי?
אורך חיים של מערכת חימום תת רצפתי הינה רבת שנים.
הצנרת אשר תחת הריצוף, הינה צנרת המתאימה ללחצי עבודה וטמפרטורה גבוהים. בפועל, הצנרת פועלת בלחצי עבודה נמוכים ומבוקרים וכנ"ל מבחינת טמפרטורת המים (הנעה סביב 40-45 מעלות בלבד).
אין לצנרת בעיית אבנית על פני השנים מכיוון שמערכת המים הינה מערכת סגורה.
אין סכנת חלודה או ריקבון מכיוון שהצנרת הינה מ pvc גם מבחוץ וגם מבפנים.
לצנרת הראשית ובד"כ גם לצנרת המשנית אין כלל חיבורים תחת הריצוף, וגם אם יש כאלו אזי אילו חיבורי לחיצה, תקניים ומותרים.
היחידה החיצונית, בעלת אורך חיים רב. נכון לתחזק אותה במשך השנים.
האם יש צורך בתכנון מראש לפני ההקמה?
כן. תכנון המערכת נעשה בדרך כלל על ידי החברה המבצעת או לעיתים עי מתכנן מערכות חימום. תכנון המערכת נעשה בשלב תכנון הבית או במקביל לתחילת העבודות.
יש ונכון לקבוע מיקומי מרכזיות לחימום תת רצפתי בבית, את מספר אזורי החימום ומיקום התרמוסטטים וכן את מיקום יחידת החימום. לאחר תכנון הפרטים וביצוע תיאומים מול גורמים אחרים בבית ובתהליך הבנייה, אנו נכנסים לשלב הראשון של העבודה, בגמר השלד.
השלב הראשון הינו העברת צנרת ראשית ממיקום היחידה אל מיקום מחלקי ההסקה בבית. לאחר גמר הטיח ולפני הריצוף נעשה השלב השני הכולל את הקצפת בידוד פוליאוריטן בהתזה, על פני כל רצפת הבטון המטואטאת.
עליה מוכנס מצע המילוי - סומסום או חול ועל גביו ייפרסו צינורות החימום בשיטת מעגלי צנרת. מעגלי הצנרת מתוכננים להיות באורכים שווים ומתוכננים, במרחקים מתוכננים ומוקפדים.
ההתייחסות היא בין היתר על פרטים רבים באופן פריסת הצנרת המסתיימת בטסט לחץ לכל אורכה, הנותרת מלאה במים ותחת לחץ, עם שעון לחץ, עד גמר הריצוף ועד בכלל.
השלב השלישי הינו בהתקנת יחידת החימום ובהפעלת והרצת המערכת, שלב המתבצע לקראת גמר הבנייה.
האם יש משמעות לאיכות המוצרים במערכת החימום?
כמובן. ישנם הבדלים בסוגי ותוצרת צנרת החימום, סוג ושיטת בידוד הרצפה, שילוב החומרים, רמת ואיכות ברזים חשמליים, דיוק התרמוסטטים ובוודאי יחידת החימום.
לכל הנ"ל יש חלק באורך חיי המוצר / המערכת, באופן ורמת פעולתו וברמות חיסכון באנרגיית החימום בעתיד.
כספי מערכות, מקפידה לעבוד ולספק ציוד ומוצרים באיכות גבוהה ביותר מהקיים בשוק בארץ.
מרכזיה לחימום תת רצפתי - מה שימושה?
במרכזיית החימום, אשר נמצאת בכל קומה, קיים ברז מכני, המאפשר לסגור כל חדר / מעגל / אזור בנפרד. התרמוסטט מספק יכולת שליטה / וויסות על טמפרטורת האזור וגם יכולת ניתוק. ניתן, לחמם בית כולו או לחמם אזורים נפרדים ו / או כל אזור בטמפרטורת חדר שונה. אנו מספקים תרמוסטטים מדויקים, בעלי צג LCD גדול ויפה, ובעלי יכולת כיול וכיוון ובעלי כשר דיוק רב. כשר דיוק רב הינו משמעותי ביותר ובעל חשיבות מכיוון שזה קובע את רמת הנוחות בחימום. כמו כן, יכולת שליטה מדויקת נותנת לנו אפשרות לכוון את רמת החימום הרצויה לנו, כך שבמידה ו 22 מעלות למשל אינם מספיקים, ייתכן כי 22.3 מעלות יהיו נוחים ומתאימים יותר (יותר מאשר לעלות בקפיצה אחת מ 22 מעלות ל 23 מעלות).
האם חימום תת רצפתי פולט קרינה אלקטרומגנטית?
במערכות חימום תת רצפתי חשמלי אכן יש קרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת שנקראת "שדה מגנטי חשמלי" .טענת הקרינה החשמלית כיום הינה שהקרינה "עומדת בתקנים הנדרשים". להלן ציטוט של לקוח / מהנדס חשמל בעל היגיון, אשר הסביר כך: גם אם החימום החשמלי עומד בתקן הנדרש, אזי, באם ניקח בית ממוצע של כ 200 מ"ר לדוגמא, ונסכום את הקרינה הנובעת מפלפונים, ממטענים, ממכשירי חשמל, ממיקרו גל, מטלוויזיות, וממכשירי חשמל נוספים, ונוסיף על כך עוד " 200 מר של קרינה נמוכה" – אזי סך כל הקרינה הינו גבוהה מאוד ואינו בריא ! אחרי הכל, התקן לא קובע מה תהיה סך כל הקרינה בבית אלא מתייחס לקרינה מחימום חשמלי וגם כאן, לקרינה בגובה מסוים בלבד. כל הנ"ל, הינו אך ורק על בסיס מה שידוע לנו עד כה, "מבלי הפתעות"....
מערכת חימום תת רצפתי על בסיס מים פועל אחרת ומתבצע על ידי סחרור מים באמצעות משאבה והוא אינו פולט קרינה.
האם ישנה אחריות ותחזוקה על המערכת?
בהחלט. לפני הכל, הקשר נשמר באמצעות אחריות היצרן ואחריות הקבלן עבור המערכת המסופקת. ישנה אחריות לצנרת החימום של 10 שנים ואחריות נוספת לחלקים והמוצרים הנוספים.
בנוסף לכך ישנו שירות הכולל טיפול שנתי או דו שנתי למערכת חימום תת רצפתי, ביקורת תדירה ושאלות תפעול ותפקוד למערכת על פני השנים. קבלת תמיכה ושירות למערכת קיימת הוא אלמנט מכריע לטווח הארוך.
כיצד ניתן לשלוט בחימום?
השליטה בחימום הבית נעשית על ידי שליטה בטמפרטורת המים המסתחררים בצנרת תחת הרצפה.
קביעת הטמפרטורה נעשית על ידנו, ומתוך בקר / לוח פיקוד של מערכת החימום אשר נמצא בתוך הבית.
ההמלצה הינה לעבוד בטמפרטורת מים ברצפה הנעה בין 35-45 מעלות על פי המלצות ספציפיות לכל בית ואזור ובכל מקרה, זה ניתן לשינוי מידי זמן.
עבודה בטמפרטורת מים נכונה ומתאימה, תגרור חימום אחיד ומדויק בכל הבית ותצריך רק מידי פעם שינויים קלים והתאמות.
האם מבצעים חימום גם באמבטיה?
החימום נפרס באמבטיות (ואף צפוף יותר על מנת שאזור זה יהיה חמים יותר משאר הבית וחם באופן רציף) כמו גם בחדרי שירות, כביסה, ארונות ובכל שטח הבית.
האם נכון לכבות את המערכת במהלך עבודתה בחורף?
אנו ממליצים, לחמם את הבית, בתנאי עבודה רציפה.
גם אם לא נמצאים בבית על פני שעות רבות במהלך הבוקר והצהריים, הנכון הוא להחזיק את הבית חם ולא לגרום לבית להתקרר ולהתחמם לסירוגין.
הדבר נכון שבעתיים כאשר ככל שהבית מבודד טוב יותר.
במערכת חימום תת רצפתי, זמן החימום וזמן התקררות הבית בהתאמה - הינם ארוכים יחסית.
כך שבמידה ונכבה בבוקר את המערכת, ייקח לבית (הסגור בד"כ) כמה שעות להתקרר ואז, נרצה אותו כבר בצהריים או אחר הצהריים - חמים שוב.
האם כדאי לשים תרמוסטט חימום תת רצפתי לכל חדר?
אנו ממליצים, לבתים גדולים יחסית, לבצע חלוקה פונקציונלית של הבית לאזורי חימום נפרדים = לתרמוסטטים אזוריים. נכון לחלק את הבית לכמה אזורים בלבד, כגון קומת חדרים / קומפלקס הורים / קומה ציבורית / משרד / קליניקה וכו'. אין צורך ובטח שלא חובה לשים תרמוסטט נפרד לכל חדר אם כי זה אפשרי בהחלט. מעבר לכך
אנחנו חיים במדינה חמה עם חורף קצר. למה אני צריך להשקיע במערכת חימום?
לשאלה זו, אנו עונים בפשטות ומסבירים:

על אף שהחורף שלנו הוא קצר ובד"כ לא קר מידי, הבתים בארץ אינם מבודדים היטב מצד אחד.
הבתים בנויים מבלוקים ובטון והבית קר. מי שגר בבית, רוצה טמפרטורה נעימה ונוחה הנעה סביב 22-23 מעלות צלזיוס.
אנו רוצים טמפרטורה זו, גם אם בחוץ הטמפרטורה הינה מינוס 10 מעלות וגם אם הטמפרטורה בחוץ הינה 16 מעלות !
איכות חימום רצפתי גבוהה עשרות מונים מחימום עי מזגן אשר גם אינו נעים וגם מייבש ואינו בריא.
אנו בונים בית פרטי, בד"כ גדול משמעותית ממה שאנו באמת צריכים. אנו מחפשים, כולנו, איכות ונוחות בבית וגם פינוק. מערכת חימום טובה, לתפיסתנו, קודמת לדברים רבים אחרים והיא בהחלט משדרגת את איכות החיים בבית, לשנים רבות קדימה.
מעבר לכך, מערכת חימום תת רצפתי ניתן לבצע אך ורק במהלך בניית הבית ולא אח"כ..... אז כדאי לחשוב מראש ולא להצטער אח"כ...
כיצד ניתן לשלוט בחימום בעזרת משאבות חום?
השליטה בחימום הבית נעשית על ידי שליטה בטמפרטורת המים המסתחררים בצנרת תחת הרצפה.
קביעת הטמפרטורה נעשית על ידנו, ומתוך בקר / לוח פיקוד של מערכת החימום אשר נמצא בתוך הבית.
ההמלצה הינה לעבוד בטמפרטורת מים ברצפה הנעה בין 35-45 מעלות על פי המלצות ספציפיות לכל בית ואזור ובכל מקרה, זה ניתן לשינוי מידי זמן.
עבודה בטמפרטורת מים נכונה ומתאימה, תגרור חימום אחיד ומדויק בכל הבית ותצריך רק מידי פעם שינויים קלים והתאמות.

האם ניתן לשלב מערכת לחימום מי צריכה?
כיום ניתן לשלב מים חמים לצריכה ביתית עם מערכת משאבת חום אך יש לבצע זאת בצורה נכונה וחכמה. מטרתנו הינה לחמם ביעילות ובחסכון את הבית.
ככל שנעבוד, בטמפרטורת מים ברצפה נמוכה יותר ונצליח לחמם את הבית – כך נעבוד בצורה חסכונית יותר.
בעבר, היו שהמליצו ללקוחות, לעבוד בטמפרטורת מים גבוהה במערכת משאבת החום ועל ידי כך, יכלו לחמם גם את הדוד הקיים בבית לטובת מים חמים סניטרי.
בדרך זו, נגרמת עבודה לא יעילה לחימום כל הבית (המהווה כ 95% מסך כל האנרגיה לחימום הנצרכת בבית) וכל זאת בעבור חימום של כ 5% מהאנרגיה. וכאמור, באופן לא יעיל. כיום, אנו מציעים , מערכת מתאימה ומתקדמת המתאימה עצמה למצב הנ"ל. ניתן להוסיף "קיט למים חמים לצריכה".
קיט זה, משלב רגש טמפרטורת מים הנמצא בתוך דוד המים הביתי. אנו מכוונים טמפרטורת מים לעבודה לחימום הרצפתי, כאמור, נמוכה ככל שניתן (לדוגמא סביב 40 מעלות). ניתנת קדימות למים חמים סניטרי.
כאשר, רגש טמפרטורת מי הצריכה, מרגיש כי טמפרטורת המים אינה גבוהה דייה (אנו מכוונים ומחליטים מה תהיה טמפרטורה זו), היחידה מפסיקה את חימום הבית, משנה באופן אוטומטי את טמפרטורת העבודה שלה ומכוונת (עי ברז חשמלי אוטומטי) את המים אל הדוד ובמהלך זמן קצר, מחממת את הדוד (או משלימה / מפצה את חימומו) ומיד עם הגעת / חזרת הדוד לטמפרטורה רצויה – היחידה חוזרת לחמם את הבית בטמפרטורה הנמוכה כמקודם.
האם חימום במזגנים זול יותר?
חימום במזגנים אינו זול יותר מחימום תת רצפתי על בסיס מים עם משאבת חום.
במיוחד לא, כאשר נשווה חימום רציף, חימום אחיד, חימום ללא ייבוש האוויר וחימום עם פיזור שווה בכל הבית / קומה / אזור.
קליק לייעוץ מקצועי! לייעוץ אישי בוואטסאפ דילוג לתוכן